Smaller Default Larger

XVII Naučno-stručni skup Informacione Tehnologije

 Kao što je planirano, bez obzira na jako loše vremenske uslove XVII Naučno-stručni skup IT 2012. je održan od 27. februara do 02. marta 2012. godine u hotelu “Planinka” na Žabljaku.

Organizator skupa je kao i do sada Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore, a pokrovitelji su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstvo nauke. Skup je otvorio, putem video konferencije koja se mogla pratiti i tokom svih prezentacija, pomoćnik Ministra za nauku, mr Darko Petrušić.

Na Skupu su organizovana predavanja i rasprave na okruglim stolovima o trendovima razvoja u oblasti informacionih tehnologija u svijetu kao i o aktuelnim problemima iz ove oblasti u Crnoj Gori. Prezentovan je veliki broj autorskih radova.

Aktivno učešće u radu uzeli su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Pošta CG, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Huawei, Microsoft Crna Gora,  Crnogorski telekom i drugi.

Tokom održavanja Skupa putem sistema za video konferenciju i Interneta zainteresovani korisnici su mogli pratiti prezentacije kao i aktivno učestvovati. Autori radova su sa više "udaljenih" lokacija (Podgorice, Tivta, Skadra, Haltom City-a (Texas), Žabljaka i druge) prezentovali radove.

Prezentovano je i više međunarodnih projekata koji su u toku i u kojima učestvuju jedinice Univerziteta Crne Gore i Ministarstvo nauke: South East European Research Area for eInfrastructures - SEERA-EI, High-Performance Computing Infrastructure for South East Europe’s Research Communities - HP-SEE, Enhancing the quality of distance learning at Western Balkan higher education institutions - DL@WEB, Developing information literacy for lifelong learning and knowledge economy in Western Balkan countries – RINGIDE i BalkanGEO.net.

Kompletan spisak prezentovanih radova možete naći na linku:  http://www.it.ac.me/radovi.php 

Konačna ocjena prisutnih je veoma pozitivna, kako na odabir tema, kvalitet radova tako i na uvođenje videokonferencijskog sistema u praksu Konferencije.

Detaljan prikaz po radnim danima možete vidjeti na zvaničnom sajtu Konferencije:   http://www.it.ac.me/index.php

 

Pitanja i odgovori

Ukoliko imate pitanja koje želite postaviti, to možete uraditi ovdje. Takođe možete na istom linku vidjeti listu odgovora na već postavljena pitanja.

Misija

DICG je želeći da što kvalitetnije, šire i transparentnije organizuje svoj rad pokrenuo sajt koji će predstavljati vezu sa svima koji žele pomoći u radu ovog Društva i uzeti aktivno učešće u njegovom radu. Na taj način će ovo Društvo biti od koristi svim informatičarima Crne Gore kao i svim ostalim koji danas više ne mogu raditi bez računara i informatike ili koji su, jednostavno, zaljubljenici u informatiku

Pretplata na novosti

Besplatna pretplata za automatsku dostavu novosti na Vašu e-mail adresu.

Kontakt

E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Telefon:
+382 (0)67 622600

Kontakt osoba:
Stevan Ljumović

Organizacija

Predsjednik DICG:
Stevan Ljumović