Smaller Default Larger

 

Projekat ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU predstavljen na Univerzitetu Mediteran

 

Na prezentaciji su govorili:

prof. dr Ramo Šendelj, dekan Fakulteta za informacione tehnologije,

Radule Novović, pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije,

Marina Matijević, šef odsjeka za ICT Ministarstva prosvjete i

Stevan Ljumović, predsjednik Društva Informatičara Crne Gore.

 

Govoreći o značaju Projekta, profesor Šendelj je posebno istakao mogućnosti koje on otvara za mlade informatičare i buduće stručnjake u ovoj oblasti. 

 

Sa tog aspekta, promocija i širenje digitalne pismenosti kroz ovaj Projekat nema samo direktne posljedice na nivo informatičkog obrazovanja u Crnoj Gori, nego postavlja temelje za sigurnu i uspješnu budućnost svih onih koji se opredijele za karijeru u ICT oblasti.

Radule Novović, ispred Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, kao resornog ministarstva i jednog od nosilaca Projekta, u svom obraćanju, naglasio je značaj digitalnog opismenjavanja kao preduslova za društveni razvoj, istakavši da će se, nakon okončanja ovog Projekta, po nivou digitalne pismenosti, Crna Gora naći u društvu zemalja članica EU, kao što su Slovenija i Hrvatska.

Marina Matijević, u ime Ministarstva prosvjete, govorila je o značaju koji Projekat ima za sistem obrazovanja u Crnoj Gori, uzimajući u obzir činjenicu da će kroz ECDL obuku i sertifikaciju proći 2000 zaposlenih u crnogorskim školama. Postojeća infrastruktura u školama, odnosno računarska oprema i Internet pokrivenost, nalaze se na visokom nivou, a njihov dalji razvoj i primjena direktno zavise od procesa digitalnog opismenjavanja.

Stevan Ljumović je u svom obraćanju studentima govorio o digitalnoj pismenosti kao o važnom faktoru razvoja informacionog društva u Crnoj Gori. Posebno je naglasio značaj Projekta ,,ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU'', prepoznat i na Svjetskom ECDL Forumu u Londonu, održanom 16-17. maja. Preuzmite prezentaciju ppt

 DSCN4396mediteran IMAG1683Mediteran

 

Pitanja i odgovori

Ukoliko imate pitanja koje želite postaviti, to možete uraditi ovdje. Takođe možete na istom linku vidjeti listu odgovora na već postavljena pitanja.

Misija

DICG je želeći da što kvalitetnije, šire i transparentnije organizuje svoj rad pokrenuo sajt koji će predstavljati vezu sa svima koji žele pomoći u radu ovog Društva i uzeti aktivno učešće u njegovom radu. Na taj način će ovo Društvo biti od koristi svim informatičarima Crne Gore kao i svim ostalim koji danas više ne mogu raditi bez računara i informatike ili koji su, jednostavno, zaljubljenici u informatiku

Pretplata na novosti

Besplatna pretplata za automatsku dostavu novosti na Vašu e-mail adresu.

Kontakt

E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Telefon:
+382 (0)67 622600

Kontakt osoba:
Stevan Ljumović

Organizacija

Predsjednik DICG:
Stevan Ljumović