Smaller Default Larger

Memorandum o saradnji u razvoju informacionog društva

Ovogodišnji XX INFOFEST Festival ostaće zasigurno upamćen po potpisivanju Memoranduma o saradnji u razvoju informacionog društva između Crne Gore, Srbije i Makedonije. Memorandum su potpisali u ime Vlade Crne Gore prof. dr Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, u ime Vlade Republike Srbije gospodin Rasim Ljajic,potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnje i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Ivo Ivanovski, ministar za informaciono društvo u Makedoniji.

Prof. dr Vujica Lazović je naglasio da su prihvatanjem Memoranduma vlade ove tri države izrazile saglasnost da rade zajedno na obavljanju pojedinih poslova u razvoju informacionog društva i da će Memorandum biti otvoren za pristup i drugim zainteresovanim državama.

Čast da zatvori Festival pripala je, i ove godine, kompaniji "Čikom", koja zajedno sa INFOFEST-om slavi jubilej, 20 godina rada. Gospodin Vladan Tabaš, direktor kompanije "Čikom" pozdravio je učesnike kratkim govorom i pozvao ih na druženje na sledećem, 21. festivalu informatičkih dostignuća.

Više pročitajte u časopisu InfoReivew, 38-49 str

 

Pitanja i odgovori

Ukoliko imate pitanja koje želite postaviti, to možete uraditi ovdje. Takođe možete na istom linku vidjeti listu odgovora na već postavljena pitanja.

Misija

DICG je želeći da što kvalitetnije, šire i transparentnije organizuje svoj rad pokrenuo sajt koji će predstavljati vezu sa svima koji žele pomoći u radu ovog Društva i uzeti aktivno učešće u njegovom radu. Na taj način će ovo Društvo biti od koristi svim informatičarima Crne Gore kao i svim ostalim koji danas više ne mogu raditi bez računara i informatike ili koji su, jednostavno, zaljubljenici u informatiku

Pretplata na novosti

Besplatna pretplata za automatsku dostavu novosti na Vašu e-mail adresu.

Kontakt

E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Telefon:
+382 (0)67 622600

Kontakt osoba:
Stevan Ljumović

Organizacija

Predsjednik DICG:
Stevan Ljumović